Ez a weboldal cookie-kat használ, amelyek segítik a weboldal működését. Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelvek értelmében.
Menü

A faszenek királya: a Kamado Joe - Big Block faszén

A faszenek királya: a Kamado Joe - Big Block faszén

Ahhoz, hogy a grillezés mestereivé váljunk, nem árt ismerni a faszenes technikák minden csínját-bínját. A következő cikkben bemutatjuk, hogy milyen választási lehetőségeid vannak, ha a faszenes grilledhez keresel fűtőanyagot. Ezenkívül megtudhatod azt is, hogy hogyan érdemes használni ezeket, és hogy miért emelkedik ki ezek közül a Kamado Joe - Big Block faszén.

Hogyan készül a jó parázs?

Első lépésként egy begyújtókéményt félig vagy teljesen megtöltünk brikettel vagy szénnel. Ez alá helyezzük a begyújtókockát, amit meggyújtunk. Akkor van kész a parázs, amikor a kémény tetején lévő darabok is izzanak, de legalább teljesen elszürkülnek. Soha, semmilyen körülmények között ne használjunk gyújtófolyadékot. Ez teljesen elrontja a készülő ételek zamatát a jellegzetes mellékíze átadásával. Ennél kicsit gyorsabb megoldás, ha egy Looftlighter segítségével egyből a grillben kerül meggyújtásra a brikett vagy a faszén. 

Ezután azt kell beállítanunk, hogy milyen hőmérsékleten szeretnénk elkészíteni az ételeket. Amennyiben BBQ szándékaink vannak, a 100-150 fokos hőmérséklet az ideális, a grillezéshez pedig 150 fok fölé kell beállítani a sütő hőmérsékletét. Mindkét sütési módot könnyedén fel tudod dobni a megfelelően megválasztott minőségi kiegészítők segítségével.

Milyen fűtőanyagot válassz?

Ahhoz, hogy a lehető legtöbbet tudd kihozni a grillsütődből, érdemes jól átnézni a fűtőanyagok kínálatát is. Rengeteg választási lehetőség áll a rendelkezésedre, de mindnek megvannak a maga speciális erényei és veszélyei, amikre érdemes odafigyelni, mikor leteszed valamelyik mellett a voksod.

Brikettek

Ha úgy döntöttél, hogy brikettet szeretnél használni, mindenképpen figyelj oda, hogy kizárólag étkezési célra előállított minőségűt válassz. Ezeket ugyanis kukoricakeményítő segítségével tapasztják össze, ami nem befolyásolja az elkészült ételek ízét. Ha ezt elmulasztod, könnyen lehet, hogy olyan brikettet választasz, aminél mesterséges kötőanyagokat használtak, ez pedig a grillezett fogások aromáját is befolyásolja, ezenkívül egészségre káros anyagokat is tartalmazhatnak. A természetes alapú brikettek között egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kókuszbrikett, amit kókuszhéjból és háncsból állítanak elő.

Vegyes faszén

Ezeket a csomagokat többféle keménységű fa felhasználásával állítják elő. Nagyon oda kell figyelni, hogy megfelelő minőségűt válasszunk, ugyanis sok esetben rengeteg port is tartalmaznak a csomagok az értékes faszén helyett.

Keményfa szén

A legtöbb húsfajtához kiváló választás. Hosszan, megbízhatóan ég, és remek aromát kölcsönöz a készülő ételeknek. Keménységének köszönhetően kevésbé morzsolódik, így kisebb a valószínűsége, hogy porrá válik, mire hozzánk kerül a csomag.

Ami a leghosszabb ideig ég: a Kamado Joe - Big Block faszén

A Kamado Joe - Big Block faszenet Argentína kemény fáinak (Guayacan, Guayaibi, Mistal és White Quebracho) keverékéből állítják elő. Akár 18 órán keresztül is éghet, többször is felhasználható. Bármelyik ma kapható faszénnél hosszabban és intenzívebben ég.

Neked is szükséged lenne egy kis faszénre a hétvégi grillpartihoz? Keress minket a weboldalon megadott elérhetőségek egyikén, és találd meg a számodra legmegfelelőbb fűtőanyagot!

Tartalomhoz tartozó címkék: faszenes grill grill kiegészítők

Keresés