Menü

A pecsenyesütők és sütőállványok előnyei grillezéskor

A pecsenyesütők és sütőállványok előnyei grillezéskor

Ahogy egyre népszerűbbé válik a grillezés hagyománya Magyarországon, úgy lesz egyre szélesebb a kínálat a kiegészítők tekintetében is. A pecsenyesütők és sütőállványok rengeteg pluszt tudnak adni a húsok és egyéb ételek elkészítéséhez. Érdemes ezeket kipróbálni, hiszen nagyban megkönnyíthetik a sütési folyamatot, vagy éppen zamatosabbá tudják tenni az elkészült ételeket.
Lássuk a teljesség igénye nélkül, hogy milyen lehetőségeink vannak, ha a húsok sütését segítő grillező kiegészítőkről van szó. 

Bordasütő

Egy időtálló és sokoldalúan használható eszköz. Kiválóan alkalmas kisebb darab bordák átsütésére, de a felépítésének köszönhetően akkor sem mond csődöt, ha egy nagyobb darab hús alá szeretnéd használni állványnak. Íves kialakítása miatt a hús tökéletesen belesimul, nem kell attól tartanod, hogy legördül róla és kárba vesznek a finom falatok.

Segítségével egyszerűbbé válik a húsok mozgatása, hiszen a bordasütő két oldalán található fogantyú lehetővé teszi az összes rajta sütött hús egyszerre történő áthelyezését. 

Csirkesütő tálak

Egyben megsütni a csirkét úgy, hogy mindenhol egyenletesen megsüljön, nem egyszerű feladat. Persze sokat lendít a helyzeten, ha a grilled el van látva elektromos forgónyárs rendszerrel (mint például a Broil King - Regal S 490 PRO esetében), de ha nincs ilyenre lehetőséged, akkor a csirkesütő tálak jó barátaid lesznek.

Ezek a tálak lehetővé teszik, hogy a kisebb szárnyasokat állított helyzetben tudd megsütni, ezáltal egyenletesen sülhetnek minden oldalról. Esetenként a kialakításuk teret ad annak is, hogy vizet, sört vagy egyéb folyadékot tölthess bele, aminek a gőze átjárhatja a madár belsejét, még zamatosabbá téve azt. A készítés során kisült zsírok sem vesznek kárba, mert a tál felfogja azokat, így később szószok, mártások alapjául is szolgálhatnak, de akár a köretet is megsütheted bennük.

Csirkecombsütő állvány

A szett két részből áll. Az állványra felsőcombokat vagy egyéb kisebb húsokat akaszthatunk. Segítségével elkerülhető, hogy a rácsra tapadjanak a bőrdarabkák, a tálalást pedig kifejezetten megkönnyítik. A tálca felfogja a lecsöpögő zsírokat, ezáltal megakadályozva azt is, hogy a hirtelen felcsapó lángok túlperzseljék vagy megégessék a húsokat. Ezenkívül fűszereket, ízesítő anyagokat is tarthatunk rajta, amik szintén kellemesebb aromát adhatnak a készülő ételeknek. 

Fajita sütő

Ha szereted a mexikói jellegű ételeket, akkor ezt az öntöttvas serpenyőt is kedvelni fogod! Főként hirtelen sütött ételekhez használható. Bordázott aljának köszönhetően a benne sütött húsok kevésbé ragadnak le, az oldalán lévő kiöntő csőrök pedig a könnyebb tálalást teszik lehetővé. A benne készült, jól megfűszerezett húsokat és zöldségeket töltheted tacoba, tortillába, elkészítheted burritonak vagy quesadillanak, de eheted akár magában is. 

Érvek, amik miatt érdemes pecsenyesütőket és sütőállványokat használni

  • Egyszerűbbé teszik a grillezést
  • Kevesebb odafigyelést igényelnek, így Te is több időt tölthetsz a társasággal
  • Jobban átsülnek az ételek
  • Sok esetben lerövidítik a sütés idejét
  • Jobb fűszerezést tesznek lehetővé

Te is szeretnéd kipróbálni a pecsenyesütők vagy sütőállványok egyikét? Vagy csak kérdésed lenne? Keresd bizalommal szaktanácsadóinkat a weboldalon megadott elérhetőségek egyikén!

Keresés