Menü

Hibák, amiket nem követsz el hússütés közben, ha van egy Meater - okos húshőmérőd

Hibák, amiket nem követsz el hússütés közben, ha van egy Meater - okos húshőmérőd

Manapság rengeteg lehetőségünk van arra, hogy a korábban professzionálisnak hitt eszközöket a saját háztartásunkban tudhassuk, ráadásul nem is túl borsos áron. Mára szinte bárkinek lehet otthon gőzállomása, magasnyomású mosója vagy éppen futópadja. Ez az igény természetesen nem kerülte el a konyhát sem, hiszen aki rendszeresen főz, szívesen veszi, ha a profik által kedvelt segédeszközök őt is támogatják a kisebb-nagyobb feladatok közben. Így lehetséges, hogy egyre többekben merül fel az igény, hogy az általános bénázás helyett beruházzanak egy húshőmérőre. Ezeknek pedig a non plus ultrája a Meater - okos húshőmérő. Lássuk, miben tud segíteni ez Neked is!

Már a nagyanyám is így csinálta

Vannak mondatok, amiket általában olyankor szoktunk használni, ha valami nem sikerült túl jól, de nem szeretnénk bántóak lenni. Ilyen például, hogy “nem baj, ha száraz/picit égett/ kicsit nyers, én pont így szeretem”. 

Ha szeretnéd elkerülni, hogy a vendégeid szájából is elhangozzanak ezek a bűvös mondatok, vagy hogy szabadkoznod kelljen, hogy már a nagymama is így csinálta a családi recept szerint a húst, nem tudod, hogy mi mehetett félre, akkor érdemes mihamarabb beszerezni egy maghőmérőt. 

Ezzel nem kell a régi családi praktikákat előszedni, szárazra törölgetni a húst, nézni, milyen színű levet ereszt a serpenyőbe, bökdösni, nyitogatni a sütő ajtaját, hanem egyszerűen egy szenzor segítségével mindent tudhatsz, ami érdekel az ebéddel kapcsolatban.

Milyen hőmérséklet kell a húsnak?

A legtöbb maghőmérő típus jelzi, hogy a húsok egyben sütve milyen hőmérsékleten készülnek el. Viszont azzal nem árt, ha tisztában vagyunk, hogy a pihentetés során a húsok maghőmérséklete nem csökken, hanem éppen ellenkezőleg, akár 2-8 fokos növekedés is előfordulhat. Éppen ezért a megadott adatok valamelyest csalókák, érdemes kicsivel az elérésük előtt kivenni a húst a sütőből.

A sütőben egyben sütéshez az alábbi hőfokok javasoltak:

  • Csirkemell: 74 °C , kacsa: 60 °C , csirkecomb: 84 °C  a combnak a mellhez legközelebbi részénél, de a csonttól távol mérve
  • Sertés- és malachúsok: 66-80 °C 
  • Halak: 60 °C 

Marha hús steaknek készítve:

  • Rare: 48-50°C
  • Medium rare: 51-53°C
  • Medium: 54-57°C
  • Well-done: 63°C  vagy afölött

Természetesen ezeket a hőmérsékletet is csak akkor lehet biztosra venni, ha megfelelő minőségű hússal állunk neki a sütögetésnek.

Miben nyújt pluszt a Meater - okos húshőmérő

Ugyan a Meater - okos húshőmérő nem süti meg helyetted a húst, de piszkosul közel fogod érezni magad hozzá. A sütés elején elég csupán a húsba szúrnod a szenzort, ami utána egy alkalmazáson keresztül azonnali adatokat tud közvetíteni a telefonodra. Az alkalmazásban be tudod állítani, hogy milyen faj húsát szeretnéd megsütni, az pedig jelzi számodra, hogy mikor készült el a tökéletes fogás. Ezzel pedig elkerülhető, hogy véletlenül figyelmetlenségből túl szárazra süsd a húst, vagy a türelmetlenség miatt idejekorán vedd ki a sütőből.

Te is szeretnél minél több hibalehetőséget kiszűrni a főzéseidből? Szeretnéd, ha olyan eszközök állnának a rendelkezésedre, akár a profi szakácsoknak? Keresd szaktanácsadóinkat a weboldalon megadott elérhetőségek egyikén és nyűgözd le a vendégeidet a tökéletes sült hússal!

Keresés