Rendhagyó sütőfelületek grillezőknek

Rendhagyó sütőfelületek grillezőknek Az újdonságokat és rafinált megoldásokat kereső grillezők számára az egész világ egy nagy játszótér. Rengeteg érdekes és finom étellel kecsegtető különlegességgel találkozhatnak már a sütőfelület kiválasztásakor is. Ha te sem szeretnél minden kosárban, öntöttvas rácson vagy sütőlapon készíteni, mutatjuk miből választhatsz még!

Himalájai sótábla

A nagy, akár több hús együttes sütésére is alkalmas rózsaszín sótábla megalkotói egy multifunkcionális konyhai eszközt alkottak. Táblák különböző méretekben kaphatóak, de a vastagság nagyjából állandó, minimum 5 centiméteres. Természetesen használhatod sütésre, ekkor csak óvatosan a sózással. A tábla többször is felhasználható egymás után, és segít, hogy az egészen omlós, törékeny falatokat is könnyen mozgathasd a grillen a táblával együtt. Sütés mellett használhatod tálaló felületként is hideg vagy meleg ételekhez, de lehet belőle akár vágódeszka is. Egyszerre viszont ne használd nyers és elkészült húsok tárolására, mert bár a magas sótartalomnak van egy enyhe antibakteriális hatása, azért nem érdemes kockáztatni a gyomorrontást. Tisztítása kifejezetten egyszerű, mosogatógépbe nem tehető, de elég csak ledörzsölni a felületét használat után és eltenni egy szól szellőző, száraz helyre.

Cédrus lap

Főként halak grillezésének használják ezeket az illatos fából készített lapokat. A többféle méretben és vastagságban érkező lapoknak két fontos funkciója is van. Egyrészt védik a törékeny alapanyagokat a közvetlen és erős hőhatástól, így nem ég meg az étel és nem ragad a rácsokhoz sem. Másrészt pedig a fa hiába képez védőréteget, ő maga közvetlenül érintkezik a lángokkal. Ennek hatására pedig elindul egy enyhe füstölés, amivel tovább ízesítheted a készülő finomságot. Ezek a lapok is többször felhasználhatóak, de mivel a füstölés lassan azért csak „megeszi” a fát, egy időt után pótolni kell őket. Sütés előtt akár be is áztatható a fa, hogy a rajta lévő étel párolódjon is egy kicsit.

Ehető nyársak

A különleges sütőfelületekhez tartoznak azok a nyársak is, amelyeket ugyan hagyományos rácsra érdemes tenni, de maguk ehetőek vagy legalábbis ízt adnak az ételhez. Ezek közé tartozik a fás szárú rozmaring, amire finom saslik fűzhető és még a zöldfűszer is azonnal adagolva van. Ha pedig valamilyen édes nyársban gondolkodnál, akkor a fahéjra biztosan számíthatsz. A fahéj szinte minden gyümölcshöz remekül passzol és erős szerkezete révén meg is tartja őket. Bár mérete nem minden esetben olyan hosszú, mint egy hagyományos nyársé, a természetes hatás és a fahéj ínycsiklandó aromája miatt megéri ezzel is kísérletezni.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés